Menu
EUR
Perfecte stoffen voor de winter

Perfecte stoffen voor de winter

Vanwege het ademende en absorberende vermogen wordt katoen vaak geassocieerd met luchtige kleding voor de zomer. Maar de veelzijdigheid van katoen is enorm. Jurken, T-shirts, jeans, handdoeken en beddengoed worden heel vaak van katoen gemaakt. En als een katoenen stof aan een of twee zijden geruwd wordt, wordt het scala aan toepassingen nog weer groter. Het ruwen van stof zorgt er voor dat de stof volumineuzer en zachter wordt en daardoor een geweldig stof is voor sweaters en hoodies, voeringen en tussenlagen voor kleding en aangenaam ‘winter’beddengoed.

Hieronder vind je een overzicht van de stoffen gemaakt van gecertificeerde biologisch katoen die Bo Weevil uit voorraad verkoopt, en zeer geschikt zijn voor de koude maanden van het jaar.  


Flanel

Flanel is een geweven stof die bekend staat om zijn zachte en warme ‘gevoel’. Beide kanten van de stof zijn licht of steviger geruwd. De stof is zeer geschikt voor winterse overhemden, losse of vaste  voering voor jassen, pyjama’s en beddengoed. Ze bieden comfort en isolatie. Alle flanels in ons assortiment zijn ongebleekt en ongeverfd en hebben de natuurlijke katoenkleur.

 

https://www.boweevil.nl/nl/flanel-natural-white.html
https://www.boweevil.nl/nl/cosy-flanel-natural.html
https://www.boweevil.nl/nl/molton-naturel.html


Sweaterstof (of fleece)

Sweater is een dikkere gebreide stof met een gladde voorzijde en een geruwde achterzijde. De stof wordt vaak omschreven als fleece. Dit is in feite een verkeerde naam omdat echte fleece niet gebreid of geweven is, maar een non-woven; een vezellaag die door de warrige structuur waarin de vezels zijn neergelegd samenhang krijgt. Het gele huishouddoekje is een bekend voorbeeld, als je hier hard aan trekt komen de vezels los. Met sweaterstof is dat een stuk lastiger.

Sweaterstof valt soepel en zacht en doordat het een gebreide stof is, is het licht elastisch in de breedterichting. Sweaterstof wordt vaak gebruikt voor hoodies, sweatshirts en joggingbroeken, zowel voor volwassenen als kinderen. Maar ook voor sjaals, dekentjes en babykleding. We verkopen deze stof in zeven verschillende kleuren; natural, off-white, optisch wit, potter’s clay, donkerblauw, antraciet en zwart. Met boordstof in bijbehorende kleur.

 

https://www.boweevil.nl/nl/stoffen/gebreide-stoffen/sweater-fleece/


Polar

Recent introduceerden we Ppolar fleece. Deze gebreide stof is aan beide zijden sterk geruwd en voelt extreem zacht aan. Het heeft de zachtheid van watten. Het is een geschikte stof voor voeringen of tussenvoeringen voor jassen en kinderjasjes, vestjes, sjaals, wanten en babydekentjes. Deze stof heeft bij de eerste wassing een krimp van 5-10%.

https://www.boweevil.nl/nl/polar-fleece-natural.html


Gebreide badstof

Deze badstof is een gebreide stof met aan één zijde lussen. De lussen zorgen voor een groot vochtopnemend vermogen, maar ook voor volume, en houden warmte vast. De stof is geschikt voor voeringen van jassen, vesten, truien en voor matras hoeslakens voor zowel volwassen en kinderen. Hoeslakens van gebreid badstof heeft een warmer effect dan hoeslakens gemaakt van poplin, en is dus erg geschikt voor de winter.

 

https://www.boweevil.nl/nl/stoffen/gebreide-stoffen/badstof-gebreid-en-velours/


Nicky velours

Velours of nicky velours is een zeer zachte, volumineuze, gebreide stof. Dit doek heeft oorspronkelijk, net als gebreide badstof, lussen aan één zijde. Bij velours worden de lussen geschoren. Dat betekent dat de toppen van de lussen afgesneden zijn en er daardoor een heel zachte stof overblijft, zo zacht als het vel van een klein huisdier. Deze stof is geschikt voor dames-, heren- en kinderbovenkleding zoals vesten, sweaters, trainingsjackjes- en broeken, maar ook voor dekentjes en sjaals.

 

https://www.boweevil.nl/nl/stoffen/gebreide-stoffen/badstof-gebreid-en-velours/


Denim

Denim, ook bekend als spijkerstof, is een geweven stof in een keperbinding waarbij de kettingdraad (doorgaans blauw) geverfd is en de inslagdraad wit. Het is een veelzijdige stof die geschikt is voor winterse jeans of spijkerbroeken, jacks, jassen en rokken, maar ook voor tassen en andere accessoires.

Naast de traditionele blauwe spijkerstof kleur, hebben wij ook natural en zwart in het assortiment.

 

https://www.boweevil.nl/nl/stoffen/geweven/ 
https://www.boweevil.nl/nl/stoffen/geweven-stoffen/twill/


Canvas

Canvas is een stevige, geweven stof, gemaakt van 100% katoen in een panamabinding; de ketting- en inslagdraden liggen per twee draden boven en onder elkaar. Hierdoor heeft de stof een mooi regelmatig uiterlijk en is zeer stabiel. De stof is robuust en biedt bescherming tegen de koude wind, om die reden geschikt voor winterjassen. De stof is goed te combineren met een van de geweven of gebreide geruwde stoffen die hierboven beschreven staan.

 

https://www.boweevil.nl/nl/stoffen/geweven-stoffen/canvas/


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Factuur
Kies uw taal

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »