Menu
EUR
  • Groothandel biologisch katoen
  • Betaalbare prijzen
  • Levering uit voorraad
  • Prijzen zichtbaar voor geregistreerde klanten

Bo Weevil GOTS certificaat

Bo Weevil is trots om als een van de eerste van de wereld GOTS gecertificeerd te zijn. De GOTS transactiecertificaten garanderen dat elke stap in de productieketen is gevolgd en uitgevoerd volgens de GOTS-richtlijnen.

Bo Weevil GOTS label

 

 

 

 

 

Boweevil is GOTS-gecertificeerd

Alle stoffen en producten van Bo Weevil zijn gemaakt van biologische katoen en GOTS-gecertificeerd. Dit is tevens terug te zien in alle producten, door middel van een label met het GOTS-logo en ons registratienummer CU005007.

Bekijk hier ons actuele GOTS-certificaat dat jaarlijks na inspectie wordt vernieuwd. 

Waarom GOTS-gecertificeerd katoen?

GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. Het is de internationale standaard voor biologisch textiel en garandeert dat de productieketen van het schonen (scheiden van de katoen vezels van de zaden) tot en met het vervaardigen van het eindproduct op een duurzame manier wordt gedaan. Er worden dus geen pesticiden of kunstmest bij de teelt gebruikt. Er worden alleen goedgekeurde stoffen voor verven en drukken gebruikt én er zijn fatsoenlijke arbeidsomstandigheden in elke productiestap.

IFOAM gaat vooraf aan GOTS

GOTS-gecertificeerde bedrijven mogen alleen biologisch katoen inkopen die gecertificeerd is door een organisatie die aangesloten is bij IFOAM – Organics International. Dat is de wereldwijde koepelorganisatie van de biologische landbouw- en voedingssector. Die onderhoudt de regelgeving voor biologische landbouw en bewaakt de regelgeving rond keurmerken en de procedures voor biologische certificering en de controle op naleving.

GOTS-transactiecertificaten

Met transactiecertificaten is aan te tonen dat elke stap in de productieketen de gecertificeerde stoffen en producten is uitgevoerd volgens de richtlijnen van GOTS.

Als jouw bedrijf GOTS-gecertificeerd is en je wilt producten met je eigen GOTS-certificeringsnummer op het label verkopen, dan heb je daarvoor transactiecertificaten voor de Bo Weevil stoffen of producten nodig. Die certificaten kunnen wij bij GOTS voor je aanvragen. Dat moet gebeuren uiterlijk binnen 6 maanden na de factuurdatum. Alle aankopen die in een periode van drie maanden bij ons gedaan zijn kunnen op één transactie-certificaat vermeld worden. De kosten voor een certificaat zijn 45 euro en deze berekenen wij aan je door. Voor meer informatie verwijzen we naar de richtlijnen van GOTS.

Meer weten?

Op www.global-standard.org wordt de standaard uitgebreid beschreven. Een kortere, maar heldere uitleg vind je in een filmpje (Engelstalig).

Opmerking bij het filmpje:

Het GOTS-label kent twee niveaus. Bo Weevil verkoopt alleen producten met het label ‘organic’, dat staat voor minimaal 95% gecertificeerde organische vezels. Bij de 70% uit het filmpje geldt het label ‘made with organic’. Die informatie vind je op het label met het groene GOTS-logo en het registratienummer. Met dat nummer kun je ook checken welke informatie over het bedrijf te vinden is in de GOTS-database.

Factuur
Kies uw taal

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »