Bo Weevil GOTS-certificaat

 

Bo Weevil GOTS label  

Bo Weevil is GOTS-gecertificeerd

Alle stoffen en producten van Bo Weevil zijn gemaakt van biologische katoen en GOTS-gecertificeerd.
Daarom zijn ze voorzien van een label met het GOTS-logo en ons registratienummer CU005007.
Bekijk hier ons GOTS-certificaat dat jaarlijks na inspectie wordt vernieuwd. 

 

Waarom GOTS- gecertificeerd katoen?

GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. Het is de internationale standaard voor biologisch textiel en garandeert voor katoen dat de productieketen van het schonen (scheiden van de katoen vezels van de zaden) tot en met het vervaardigen van het eindproduct op een duurzame manier wordt gedaan. Dus geen pesticiden of kunstmest bij de teelt en alleen goedgekeurde stoffen voor verven en drukken én fatsoenlijke arbeidsomstandigheden in elke productiestap.

 

Wat gaat vooraf aan GOTS: IFOAM

GOTS-gecertificeerde bedrijven mogen alleen biologisch katoen inkopen die gecertificeerd is door een organisatie die aangesloten is bij IFOAM – Organics International. Dat is de wereldwijde koepelorganisatie van de biologische landbouw- en voedingssector. Die onderhoudt de regelgeving voor biologische landbouw en bewaakt de regelgeving rond keurmerken en de procedures voor biologische certificering en de controle op naleving.

 

GOTS-transactiecertificaten

Met transactiecertificaten is aan te tonen dat elke stap in de productieketen de gecertificeerde stoffen en producten is uitgevoerd volgens de richtlijnen van GOTS.

Als jouw bedrijf GOTS-gecertificeerd is en je wilt producten met je eigen GOTS-certificeringsnummer op het label verkopen, dan heb je daarvoor transactiecertificaten voor de Bo Weevil stoffen of producten nodig. Die certificaten kunnen wij bij GOTS voor je aanvragen. Dat moet gebeuren uiterlijk binnen 6 maanden na de factuurdatum. Alle aankopen die in een periode van drie maanden bij ons gedaan zijn kunnen op één transactie-certificaat vermeld worden. De kosten voor een certificaat zijn 45 euro en deze berekenen wij aan je door. Voor meer informatie verwijzen we naar de richtlijnen van GOTS.

 

Meer weten?

Op www.global-standard.org wordt de standaard uitgebreid beschreven. Een kortere, maar heldere uitleg vind je in een filmpje (Engelstalig).

Opmerking bij het filmpje:

Het GOTS-label kent twee niveaus. Bo Weevil verkoopt alleen producten met het label ‘organic’, dat staat voor minimaal 95% gecertificeerde organische vezels. Bij de 70% uit het filmpje geldt het label ‘made with organic’. Die informatie vind je op het label met het groene GOTS-logo en het registratienummer. Met dat nummer kun je ook checken welke informatie over het bedrijf te vinden is in de GOTS-database.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »