Wie zijn wij?

Bo Weevil heeft aan de basis gestaan van biologisch gecertificeerde katoen en heeft daarmee een belangrijke bijdrage geleverd aan een duurzamere wereld. Nu, bijna 30 jaar later, blijven we dit doen door biologisch katoen van hoogwaardige kwaliteit makkelijker beschikbaar te maken. Laagdrempelig, hedendaags en betaalbaar.

Omdat we uit voorraad verkopen kunnen we bovendien snel leveren. Dat betekent vandaag besteld, uiterlijk morgen verstuurd. Als bedrijf of organisatie kunt u in onze webshop terecht; verkoopadressen voor particulieren vindt u onder ‘Contact’.

Productaanbod

  • We bieden een uitgebreide collectie van stoffen. We kiezen hierbij voor basisstoffen zoals single jersey, poplin, canvas omdat de meeste kleding en woontextiel van deze stoffen gemaakt worden. Zo kunnen onze klanten veel kanten op.
  • De collectie tassen bestaat uit nettassen, canvastassen, totes en brood- & groentezakjes. Deze kunnen we ook voorzien van uw eigen print of label.
  • De wellnesscollectie bestaat uit een afgestemde selectie handdoeken en badjassen in verschillende maten en kleuren, en toilettassen in vele uitvoeringen. Deze artikelen kunnen we voor u laten borduren of bedrukken.
  • Voor uw winkel of horecagelegenheid hebben we een prachtige collectie schorten en sloven. Met uw eigen logo creëert u een professionele én persoonlijke uitstraling.

Alle collecties blijven in ontwikkeling en worden voortdurend uitgebreid. Suggesties zijn altijd welkom!De mensen achter Bo Weevil


Iris Komen

Heeft na HTS De Maere een verkorte opleiding op de TU in Eindhoven gedaan, om ‘in Afrika te gaan werken’. Na de TUE werkte ze 3 jaar bij een high fashion in Amsterdam en daarna vertrok ze voor een tijd naar Congo en werkte daar in een textielfabriek en gaf naailes in een kindertehuis. 
Na terugkomst en wat klussen bij diverse bedrijven begon ze bij Bo Weevil. We schrijven 2003. Na 5 jaar wilde ze iets anders en ging bij Fair Trade Original aan het werk als inkoopster. 
Maar oude liefde roest niet en ze kwam toch weer bij Bo Weevil terug. Het duurde niet heel lang voor er sprake was van een bedrijfsovername, op 1 oktober 2014 nam ze het roer over. In het jaar dat Bo Weevil 25 jaar bestaat (opgericht in 1990) verhuist het bedrijf naar Nieuwegein. 

Jan Schrijver 

Deze pionier begon eind jaren tachtig met biologische katoenprojecten in Turkije, bedacht de naam Bo Weevil (katoenkever) en richtte in 1990 Bo Weevil BV op. 
Hij bracht het allereerste gecertificeerde biologisch katoenen t-shirt op de markt en daarna hele collecties. Hij wist ooit de Turkse producent te overtuigen biologische katoenen kleding te gaan maken, en die is hem daar nog steeds intens dankbaar voor. 
Ook begon Jan een katoenproject in Oeganda dat 10 jaar draaide en waar 5000 boerenfamilies van leefden. Zijn gedachtegoed is de basis van Bo Weevil en dat is het uitgangspunt van het huidige Bo Weevil.

Iris en JanIris en Jan

 

Petra Lumalessil

Leuk je te 'ontmoeten' via deze weg! Eind maart '18 ben ik bij Bo Weevil gestart. Ik voel mij bevoorrecht om bij hét pioniersbedrijf van biologische katoen te werken. Ruim 25 jaar geleden is Bo Weevil begonnen met het telen van gecertificeerde biologische katoen in Turkije, daar spreekt een enorme passie uit voor duurzame productie en producten! Ik deel deze passie.
Tijdens mijn studie Mode Management bij TMO [Fashion Business School] is deze passie met name voor duurzame mode aangewakkerd. Het gaat mij aan het hart hoe de conventionele mode-industrie tegen zoveel morele standaarden ingaat. Hierdoor gedreven startte ik samen met anderen in 2014 een conceptstore in hartje Apeldoorn. Zo kon ik de eindconsument over duurzame mode vertellen. Nu, 4 jaar later, leer ik bij Bo Weevil een ander deel van de supply chain kennen. Ik ontdek het proces voorafgaand aan de verkoop in de retail winkels. Van productie, logistiek, backoffice management tot sociale media. Graag tot ziens! 


Petra 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »