Menu
EUR
Het echte wellness gevoel

Het echte wellness gevoel

Het echte wellness gevoel

Een handdoek of badjas van een kwalitatief hoogwaardige badstof geeft een fantastisch weldadig gevoel. Omarmd worden door een luxe dikke handdoek, het gevoel dat je erin kan verdwijnen...

De reden dat er voor veel badtextiel badstof wordt gebruikt zijn duidelijk:

 • Badstof is zacht, ook na regelmatig wassen en drogen.
 • Het is een soepel vallende stof.
 • Het is goed vocht absorberend is, mits van het juiste materiaal gemaakt.

Zoals in veel stoffen, zit er ook verschillen in badstoffen. De diversiteit wordt bepaald door:

 • Doekgewicht
 • Luslengte en -dichtheid
 • Grondstof
 • Productieproces


Gewicht

 • Lichtgewicht badstof: Badstof met een gewicht van ongeveer 300 g/m² tot 400 g/m² kan als lichtgewicht worden beschouwd. Dit type badstof is vaak dunner en geschikt voor bijvoorbeeld zomerse handdoeken.
 • Standaardgewicht badstof: De meeste gangbare badstof handdoeken hebben een gewicht tussen 400 g/m² en 600 g/m². Deze zijn geschikt voor dagelijks gebruik en bieden een goede balans tussen absorptievermogen en duurzaamheid.
 • Zwaargewicht badstof: Badstof met een gewicht van 600 g/m² tot 800 g/m² wordt beschouwd als zwaargewicht. Dit type badstof is dikker en kan als luxer worden beschouwd, met meer absorptievermogen.


Lusdichtheid – en lengte

Naast het gewicht is de lusdichtheid van badstof, ook wel de "pile density" genoemd, ook bepalend voor een badstof. De lusdichtheid wordt bepaald door het aantal lussen (lusjes) per vierkante inch of per vierkante centimeter. In het algemeen kan badstof een lusdichtheid hebben die varieert van 300 tot 800 lussen per vierkante inch (ongeveer 47 tot 124 lussen per vierkante centimeter).

Deze dichtheid heeft invloed op de absorptiecapaciteit en het uiterlijk van de badstof. Des te meer lussen per oppervlakte-eenheid des te zachter en meer absorberend is de stof. Over het algemeen variëren lusdichtheden, en het exacte aantal lussen kan afhangen van verschillende factoren, waaronder de productiemethode en het beoogde gebruik van de badstof.

Hoe langer de lus des te meer vocht er opgenomen kan worden.


Garen

De kwaliteit van katoenen garen is natuurlijk voor alle stoffen bepalend en niet alleen voor badstof. De volgende facetten van garen zijn bepalend :

 1. Vezellengte: Langere katoenvezels worden over het algemeen beschouwd als hogere kwaliteit omdat ze sterker zijn. Maar ook, omdat van lange vezels dunnere garens gemaakt kunnen worden. Met langere vezels zijn er logischerwijs minder vezels in de lengte nodig en daardoor minder vezeluiteinden. Wat weer een gladder garen oplevert.
 2. Uniformiteit van vezeldikte: Kwaliteitskatoen heeft doorgaans een uniforme dikte van vezels, wat resulteert in gelijkmatig garen zonder knopen of dikke plekken. Dit draagt bij aan de soepelheid en consistentie van het garen.
 3. Zuiverheid: Hoogwaardig katoenen garen is gemaakt van zuivere katoenvezels zonder onzuiverheden, en natuurlijk geen bijmenging van synthetische vezels. Zuiver katoenen garen is zachter en comfortabeler om mee te werken dan gemengd garen.
 4. Spinproces: Het spinproces, waarbij de vezels tot garen worden gedraaid, kan de kwaliteit van het resulterende garen beïnvloeden. Een nauwkeurig en zorgvuldig spinproces zorgt voor gelijkmatig garen met een consistente twist en treksterkte.
 5. Afwerking: Kwaliteitskatoenen garen kan verschillende afwerkingen ondergaan om de eigenschappen te verbeteren, zoals mercerisatie om de glans en sterkte te verhogen, en voorkrimpen om krimp bij het wassen te minimaliseren.
 6. Kleurvastheid: Hoogwaardig katoenen garen behoudt zijn kleur goed, zelfs na herhaaldelijk wassen en blootstelling aan zonlicht. Kleurvastheid is een belangrijk aspect van de kwaliteit van geverfd katoenen garen.
 7. Duurzaamheid: Kwaliteitskatoenen garen is over het algemeen duurzamer en minder vatbaar voor slijtage en vervorming bij normaal gebruik.


Productieproces

Badstof kan geweven en gebreid worden. Kenmerkend verschil hierin is dat de geweven badstof aan beide zijde van de stof lussen heeft. Gebreide badstof heeft aan een kant lussen en aan de andere kant is het glad.


Badstof artikelen in het assortiment van Bo Weevil

Handdoeken

Alle formaten handdoeken van Bo Weevil, ook de babyhanddoek en de haarhanddoek zijn gemaakt van geweven badstof van 450g/m². Aan beide kanten zitten relatief lange lussen. De handdoeken zijn zeer zacht ook na veelvuldig gebruik en goed vochtabsorberend. Hoe dikker de handdoek hoe langer het duurt voor de handdoek droog is na gebruik, aan de waslijn en in de droogtrommel. Daarom hebben wij ervoor gekozen de handdoeken niet te dik te maken.

Volgens onze normen dient een handdoek minstens 5 jaar van goede kwaliteit te blijven bij wekelijks gebruik en wasbeurt.

Badjassen

Alle badjassen van Bo Weevil zijn gemaakt van geweven badstof van 500g/m². Aan beide zijden van de badstof zitten dus lussen. Voor de badjassen hebben we gekozen voor een zwaardere kwaliteit om de badjassen een extra luxe en comfortabel gevoel te geven.

Het gebruik van biologisch katoenen badstof heeft nog een ander voordeel. Doordat de stof in het productieproces niet behandeld wordt door chemicaliën, zitten er ook geen restanten van chemicaliën in de stof. Hierdoor wordt de kans verkleind op huidirritatie veroorzaakt door de stof. Dit is met producten die in direct contact komen met de blote huid een groot voordeel.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Factuur
Kies uw taal

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »