Menu
EUR
Gebreide katoenen stoffen

Gebreide katoenen stoffen

Gebreide katoenen stoffen

De gebreide stoffen die Bo Weevil uit voorraad verkoopt zijn machinaal gebreid, dat heet officieel tricotage. Gebreide stoffen zijn over het algemeen rekbaar en flexibel, waardoor deze een hoog niveau van comfort en groot draaggemak bieden. De constructie en de nabehandeling van de verschillende stoffen zorgt voor een andere eigenschappen. Hieronder geven we hier meer informatie over.

Single jersey

In de Bo Weevil collectie zijn twee groepen single jersey; de eerste is gemaakt van 100%

 biologisch katoen, en de tweede is met toegevoegd elastaan. Beide jerseys zijn fijne gebreide stoffen die erg soepel, zacht en enigszins rekbaar zijn. Aan de single jersey stretch is 5% elastaan toegevoegd. Dit is als een heel dunne, bijna onzichtbare draad getwijnd met de katoenen draad. De certificering ‘GOTS organic’ staat tot 5% andere materialen dan biologisch toe, en met de toevoeging van maximaal 5% elastaan vallen deze stoffen onder dezelfde certificering waaronder alle stoffen van Bo Weevil vallen.

Zowel de single jersey van 100% katoen en de single jersey met 5% elastaan zijn basisstoffen die voor veel doeleinden kunnen worden gebruikt. Beide stoffen biedt Bo Weevil in 2 verschillende gewichten en in diverse kleuren aan.

https://www.boweevil.nl/nl/stoffen/gebreide-stoffen/single-jersey/ 
https://www.boweevil.nl/nl/stoffen/gebreide-stoffen/single-jersey-stretch/


Interlock

Interlock wordt gebreid op een dubbelbedsbreimachine en daardoor bestaat het doek uit twee lagen die onderling met elkaar verbonden zijn, en ziet het doek er aan beide kanten hetzelfde uit. Bij interlock is de verbinding tussen het voor en achterdoek gekruist en daardoor is het in de breedte minder rekbaar, ofwel stabieler. De stof is stevig, maar ook soepel en zacht en wordt vaak gebruikt voor babykleding, rompertjes, pyjama’s, T-shirts, yogakleding, sjaals.

Deze stof verkopen wij in verschillende kleuren; naturel, zwart, turquoise, ultramarine en magenta (roze).

https://www.boweevil.nl/nl/stoffen/gebreide-stoffen/interlock/


Sweaterstof (of fleece)

Sweater is een dikkere gebreide stof met een gladde voorzijde en een geruwde achterzijde. De stof wordt vaak omschreven als fleece. Dit is in feite een verkeerde naam omdat echte fleece niet gebreid of geweven is, maar een vezellaag is die door de warrige structuur waarin de vezels zijn neergelegd samenhang krijgen. Het gele huishouddoekje is een bekend voorbeeld, deze kun je kapot trekken. Met sweaterstof is dat een stuk lastiger.

De stof valt soepel en zacht en doordat het een gebreide stof is, is het licht elastisch in de breedterichting. Sweaterstof wordt vaak gebruikt voor hoodies, sweatshirts en joggingbroeken, zowel voor volwassenen als kinderen. Maar ook sjaals, dekentjes en babykleding. We verkopen deze stof in zeven verschillende kleuren; natural, off-white, optisch wit, potter’s clay, donkerblauw, antraciet en zwart. Met boordstof in bijbehorende kleur.

https://www.boweevil.nl/nl/stoffen/gebreide-stoffen/sweater-fleece/


Boordstof en boorden

Boordstof wordt gebruikt voor manchetten en boorden voor het afwerken van panden, mouwen en broekspijpen. De boordstof bieden wij ‘aan de meter’ aan. Op deze manier kunnen manchetten en boorden in elke gewenste maat geknipt worden wat zorgt voor een optimaal stofgebruik.

De boordstof wordt in 2 kwaliteiten aangeboden; de variant in 100% katoen, en een variant met 5% elastaan.  Beide zijn gemaakt van biologisch katoen en GOTS-gecertificeerd. De certificering ‘GOTS organic’ staat tot 5% andere materialen dan biologisch toe, en met de toevoeging van maximaal 5% elastaan valt de boordstof in de certificering.

Beide varianten zijn gebreid in een 1x1 rib. De stoffen kunnen goed gecombineerd worden met sweaterstof en de zwaardere single jersey stretch. Naast de boordstof aan de meter hebben we een klein aanbod van losse boorden met 5% elastaan.

https://www.boweevil.nl/nl/stoffen/gebreide-stoffen/gebreide-badstof-en-nicky-velours/


Polar

Polar fleece is een nieuwe aanwinst in de collectie. Deze extreem zachte, gebreide stof is aan beide zijden sterk geruwd en heeft een hoog aaibaarheidsgehalte. Het heeft de zachtheid van pluchen speelgoedbeestjes. De stof is behalve voor speelgoedbeestjes ook zeer geschikte voor voeringen of tussenvoeringen voor jassen, kinderjasjes, vestjes, sjaals, wanten en babydekentjes. Houd rekening met een krimp van 5-10% bij de eerste wassing.

https://www.boweevil.nl/nl/polar-fleece-natural.html


Gebreide badstof

De gebreide badstof heeft lussen aan één zijde en is glad aan de andere zijde. Door de lussen is het vochtopnemend vernomen groot. De lussen zorgen ook voor volume, en houden warmte vast. De stof is geschikt voor voeringen van jassen, vesten, truien, joggingbroeken, maar wordt ook veel gebruikt voor matrashoeslakens voor zowel volwassen en kinderen. Hoeslakens van gebreid badstof heeft een warmer effect dan hoeslakens gemaakt van poplin en zijn dus zeer geschikt voor de winter.

https://www.boweevil.nl/nl/stoffen/gebreide-stoffen/badstof-gebreid-en-velours/


Nicky velours

Velours of nicky velours is een zeer zachte, volumineuze, gebreide stof. Dit doek heeft oorspronkelijk, net als gebreide badstof, lussen aan één zijde. Bij velour worden de toppen van de lussen afgeschoren. Na het afsnijden van de lussen afgesneden blijft een heel zachte stof over, zo zacht als het vel van een dierenvacht. Deze stof is geschikt voor dames-, heren- en kinderbovenkleding zoals vesten, sweaters, trainingsjackjes- en broeken, maar ook voor dekentjes, sjaals en natuurlijk ook pluchen speelgoedbeesten.  

https://www.boweevil.nl/nl/stoffen/gebreide-stoffen/badstof-gebreid-en-velours/

 

Wil je eerst weten hoe een stof aanvoelt en eruit ziet. Vraag dan een sample aan. 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Factuur
Kies uw taal

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!