Menu
EUR
Droomfabriek

Droomfabriek

Op 14 maart 2016 vloog ik naar India voor een bezoek aan de producent die al meer dan 20 jaar tassen maakt voor Bo Weevil. En ik was onder de indruk van deze droomfabriek!

In een land waar anno 2016 nog steeds zo veel mannen, vrouwen en kinderen in vreselijke omstandigheden werken, is dit atelier een lichtend voorbeeld. Mensen worden fatsoenlijk behandeld en betaald en krijgen kansen om zich te ontwikkelen en ruimte om zelf de productie te organiseren. Vanuit de overtuiging dat je dat zo hoort te doen. Het was mijn eerste bezoek aan deze producent en ik zag er naar uit de productie van de tassen te zien, de mensen die onze tassen maken te ontmoeten.

Dit bord hangt op de muur naast de entree van het atelier. Daarnaast hangt er ook een bord met een environmental policy en een klachtenbox waar medewerkers hun eventuele ongenoegens anoniem kunnen uiten. Het is duidelijk: deze producent heeft een missie. Mens en milieu, zij staan samen bovenaan: behalve GOTS zijn ze ook SA8000 gecertificeerd. En het stopt niet bij de buitenmuren van het atelier, deze maand nog is de externe zeefdrukker ook GOTS gecertificeerd. Dat betekent dat we in India een broodzakje of tas kunnen voorzien van een print. Heel goed nieuws!

Uit deze breimachines komt langzaam de stof voor de nettasjes groeien. De machines worden met heel veel liefde bediend en onderhouden.

Een impressie van het atelier. Het is er bijzonder netjes, er wordt hard gewerkt maar zichtbaar met veel plezier. Per dag produceert dit atelier zo’n 10.000 stuks van stof tot gestreken tas.

Tip voor een volgend bezoek: hoge hakken thuislaten!
Wat een bijzonder bezoek aan deze droomfabriek...

 

Factuur
Kies uw taal

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »