Wie zijn wij?

Bo Weevil heeft aan de basis gestaan van biologisch gecertificeerde katoen en heeft daarmee een belangrijke bijdrage geleverd aan een duurzamere wereld. Nu, bijna 30 jaar later, blijven we dit doen door biologisch katoen van hoogwaardige kwaliteit makkelijker beschikbaar te maken. Laagdrempelig, hedendaags en betaalbaar.

Omdat we uit voorraad verkopen kunnen we snel leveren. Dat betekent vandaag besteld, uiterlijk morgen verstuurd. Als bedrijf of organisatie kunt u in onze webshop terecht; verkoopadressen voor particulieren vindt u onder ‘Contact’.

Productaanbod

  • We bieden een uitgebreide collectie van stoffen. We kiezen hierbij voor basisstoffen zoals single jersey, poplin, canvas omdat de meeste kleding en woontextiel van deze stoffen gemaakt worden. Zo kunnen onze klanten veel kanten op.
  • De collectie tassen bestaat uit nettassen, canvastassen, totes en brood- & groentezakjes. Deze kunnen we ook voorzien van uw eigen print of label.
  • De wellnesscollectie bestaat uit een afgestemde selectie handdoeken en badjassen in verschillende maten en kleuren, en toilettassen in vele uitvoeringen. Deze artikelen kunnen we voor u laten borduren of bedrukken.
  • Voor uw winkel of horecagelegenheid hebben we een prachtige collectie schorten en sloven. Met uw eigen logo creëert u een professionele én persoonlijke uitstraling.

Alle collecties blijven in ontwikkeling en worden voortdurend uitgebreid. Suggesties zijn altijd welkom!De mensen achter Bo Weevil


Iris Komen

Iris heeft na HTS De Maere in Enschede een verkorte opleiding op de TU in Eindhoven gedaan, om ‘in Afrika te gaan werken’. Na de TUE werkte ze 3 jaar bij een high fashion label in Amsterdam en daarna vertrok ze voor een tijd naar Congo en werkte daar in een textielfabriek en gaf naailes in een kindertehuis. Na terugkomst en wat klussen bij diverse bedrijven begon ze bij Bo Weevil in 2003. Vijf jaar jaar ging ze bij Fair Trade Original aan het werk als inkoopster. 
Maar oude liefde roest niet en ze kwam toch weer bij Bo Weevil terug. Het duurde niet heel lang voor er sprake was van een bedrijfsovername en op 1 oktober 2014 nam ze het roer over. In het jaar dat Bo Weevil 25 jaar bestaat (opgericht in 1990) verhuist het bedrijf naar Nieuwegein.

Iris

Jan Schrijver 

Deze pionier begon eind jaren tachtig met biologische katoenprojecten in Turkije, bedacht de naam Bo Weevil (katoenkever) en richtte in 1990 Bo Weevil BV op. 
Hij bracht het allereerste gecertificeerde biologisch katoenen t-shirt op de markt en daarna hele collecties. Hij wist ooit de Turkse producent te overtuigen biologische katoenen kleding te gaan maken en die is hem daar nog steeds intens dankbaar voor. 
Ook begon Jan een katoenproject in Oeganda dat 10 jaar draaide en waar 5000 boerenfamilies van leefden. Zijn gedachtegoed is de basis van Bo Weevil en dat is het uitgangspunt van het huidige Bo Weevil.

Iris en JanIris en Jan

 


Maureen

In 2019 is Maureen gestart als verkoopmedewerker bij Bo Weevil en het bleek al snel dat ze  helemaal op haar plek was bij Bo Weevil. Maureen heeft de opleiding Mode & Kleding gevolgd en heeft veel administratieve verkoopervaring opgedaan bij verschillende bedrijven. Bij Bo Weevil werkt ze elke dag met biologische stoffen en andere duurzame producten uit het assortiment en de milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze (GOTS) waarop deze worden geproduceerd. 


Maureen 

 

 Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »