Menu
EUR
  • Groothandel biologisch katoen
  • Betaalbare prijzen
  • Levering uit voorraad
  • Prijzen zichtbaar voor geregistreerde klanten

Bo Weevil GRS certificaat

Hergebruik en het recyclen van katoen is een belangrijke stap in het verder verduurzamen van de textiel industrie. In 2022 heeft Bo Weevil hierin een stap gezet en de GRS certificaat ontvangen. Je vindt die hier.

WAT IS DE GRS-STANDAARD?

De Global Recycled Standard (GRS) is een productnorm die het gehalte aan gerecyclede materialen in een eindproduct volgt en verifieert. Deze norm is van toepassing op de volledige toeleveringsketen en omvat traceerbaarheid, milieuprincipes, sociale vereisten, chemische inhoud en etikettering.

Recyclen is het proces waarbij afvalmateriaal wordt omgezet in nieuwe materialen en objecten, als alternatief voor conventionele afvalverwijdering. Dit kan materiaal besparen en de uitstoot van broeikasgassen helpen verminderen.

De Global Recycled Standard (GRS) vereist dat één of meer materiaalsoorten van producten voor minimaal 50% uit gerecycled materiaal bestaan. Het percentage gerecycled materiaal moet per materiaalsoort op het etiket vermeld worden.

Het keurmerk stelt ook eisen aan het milieubeleid van productiebedrijven, zoals eisen met betrekking tot het lozen van afvalwater en het registreren van het gebruik van water, chemicaliën en energie. Op het gebied van mens en werk zijn er eisen met betrekking tot arbeidsomstandigheden, veiligheid, opleidingsniveau en minimumloon voor het personeel.

Waarom is het recyclen van katoen een goed idee? 

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van gerecyclede katoen en textiel, waaronder: 

  1. Behoud van hulpbronnen: Gerecyclede katoen en textiel verminderen de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen gaat en behouden natuurlijke hulpbronnen zoals water, energie en land.
  2. Vermindering van de milieueffecten: Door de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen gaat te verminderen, helpt het gebruik van gerecyclede katoen en textiel de uitstoot van broeikasgassen en andere verontreinigende stoffen te minimaliseren die schadelijk kunnen zijn voor het milieu.
  3. Energiebesparing: De productie van gerecyclede katoen en textiel vereist minder energie dan de productie van nieuwe materialen. Dit betekent dat er minder fossiele brandstoffen worden verbruikt, wat resulteert in lagere broeikasgasemissies.
  4. Waterbesparing: De productie van gerecyclede katoen en textiel vereist minder water dan de productie van nieuwe materialen. Dit komt omdat gerecyclede katoen al door het proces van verven en afwerken is gegaan, wat een aanzienlijke hoeveelheid water kan vereisen.
  5. Lagere kosten: Gerecyclede katoen en textiel kunnen minder duur zijn dan nieuwe materialen, waardoor ze een kosteneffectieve optie zijn voor fabrikanten en consumenten.
Factuur
Kies uw taal

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »