Waarom GOTS?

GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. Het is de internationale standaard voor biologisch textiel en garandeert - in tegenstelling tot veel andere keurmerken en initiatieven - dat de hele productieketen duurzaam is. Dus geen pesticiden of kunstmest bij de teelt, alleen goedgekeurde stoffen voor verven en drukken én fatsoenlijke arbeidsomstandigheden in elke productiestap.

 

Certificering

Alle stoffen en producten van Bo Weevil zijn gemaakt van biologische katoen en GOTS-gecertificeerd. Daarom zijn ze voorzien van een label met het GOTS-logo en ons registratienummer CU005007. Bekijk hier ons GOTS-certificaat. Dit is geldig tot 10-05-2021 en wordt dan na de jaarlijkse inspectie weer vernieuwd.

 

Meer weten?

Op www.global-standard.org wordt de standaard uitgebreid beschreven. Een kortere, maar heldere uitleg vind je in onderstaand filmpje (Engelstalig).

Opmerking bij het filmpje:

Het GOTS-label kent twee niveaus. Bo Weevil verkoopt alleen producten met het label ‘organic’, dat staat voor minimaal 95% gecertificeerde organische vezels. Bij de 70% uit het filmpje geldt het label ‘made with organic’. Beide zijn te herkennen aan het groene GOTS-logo mét registratienummer.  

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »