Een ontmoeting met Emre

  • Geplaatst op
  • Door Petra
  • 0

‘Persoonlijke ontmoetingen zijn goed’! Daarom bezoeken we ieder jaar bijna al onze producenten. Dit is goed voor de relatie, maar ook om te zien hoe het eraan toegaat in de productie. Afgelopen december waren we voor een bezoek in Turkije bij onze producenten in Denizli en Izmir. In Denizli ontmoetten we Emre, producent van onder meer onze badjassen en handdoeken. Vandaag ontmoeten jullie Emre via deze blog…

Ruim 3 jaar geleden zijn we als Bo Weevil gestart met samenwerken met het nog jonge familiebedrijf in Denizli. Vader en de oudste zoon van de familie startten in 2014. Na jarenlange ervaring in de conventionele textiel voelden ze de noodzaak op een duurzamere manier te produceren. Ze maken voornamelijk bad-en bedtextiel en kleding – vaak voor promotionele doeleinden. Alles is gecertificeerd. De biologische katoen die zij gebruiken voor hun productie komt uit West-Turkije, de regio waar naar onze smaak de mooiste katoen vandaan komt.

Het bezoek van afgelopen december was voorafgaand aan de start van een nieuwe productie van handdoeken. Dit is het laatste moment om aanpassingen te doen en puntjes op de i te zetten. Als de productie loopt kan we weinig meer veranderd worden. En we krijgen niet graag verkeerde of slechte producten binnen. De monsters, labels en verpakking werden besproken, hier en daar aangepast, en na de definitieve goedkeuring kon de productie van start gaan. Kwaliteit staat ook voor Emre en zijn familie op de eerste plaats.

#imadeyouryarn voor transparantie

floaten#imadeyouryarn staat deze week centraal in onze nieuwsbrief naar aanleiding van de wereldwijde Fashion Revolution week om Rana Plaza (24 april 2013) te gedenken. Lees hier meer over the Fashion Revolution week.
We zijn elke dag bezig met verbeteren en om transparant te zijn waar wij transparant kunnen zijn. Daarom vroegen wij Emre om deze foto voor ons te maken in het atelier waar onze producten worden gemaakt.
De hashtag #imadeyourtowel is daarom eigenlijk toepasselijker voor Emre (helaas was deze tekst niet beschikbaar bij Fashion Revolution). Omdat elke stap in de productie heel gespecialiseerd is gebeurt niet alles onder een dak. Voor onze handdoeken wordt het garen gesponnen in een gecertificeerde spinnerij in Ankara, de handdoeken geweven in een gecertificeerde weverij in Denizli. Na het weven worden de handdoeken gewassen en in geval van kleuren geverfd in een gecertificeerde wasserij/ververij. Het confectioneren en verpakken wordt door Emre verzorgd. Het is een lange keten waar veel handen aan te pas komen. Het is de verantwoordelijkheid van Emre en zijn familie dat het gehele proces gecertificeerd is. En het eindproduct perfect is. 

Samenwerken ondanks verschillen 
In de samenwerking met verschillende culturen is het soms een uitdaging om elkaar te begrijpen, zeker als je als ‘we-zijn-graag-directe Nederlander’ denkt te kunnen communiceren. Het meeste van tijd is het echter uitermate boeiend om te kijken en te luisteren wanneer we elkaar ontmoeten. Onze ervaring: Iedere Turk die je tegenkomt is aardig, ontzettend aardig en benadert je positief benadert. Het is ook een heel trots volk. Maar de directe Nederlanders en de trotse Turken vinden altijd weer een goeie manier om samen te werken. Daarin zijn onze jaarlijkse bezoeken ook zo waardevol. Die maken de relatie steeds beter.

Een leuke bijkomstigheid van dit bezoek was de treinreis die we maakten tussen Denizli en Izmir. Je  moet wel de tijd nemen voor deze 4u durende reis. Een aanbeveling is het zeker!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »